Thursday, April 12, 2012

Kenanga Wholesales City

I love checking out new malls, doesnt matter jual barang mahal ke murah ke, I just love going kepochi on what are the stuff they offer, coz ye laa..mana tau one day i needed to get something urgent, I'd know where to go, takde laa pergi membuta tuli kan..

I have been waiting for this mall to open since awal tahun last year lagi, coz everytime pergi Times Square iklan mall ni dok terpampang besar2 kat every tiang monorail yg ade :) and actually i think they opened in Oct 2011,  but  biasa klu mall baru2 bukak ni kedai tak banyk lagi, so waited at least 3 month after its opening baru nak pergi...tapi lepas tuh bila nak pergi asyek ade jer hal..

then last week, mom wanted to get some fresh air, (still havent blogged about her injury yet ha?) , ajak laa mak p usha the place..

langkah masuk jer the mall, masyaAllah, macam dalam heaven..haha..you see im a sucker for bargains, so bila dapat beli brg murah giler, rasa seperti nak mengalir air mata kegembiraan T___T lol!

I didnt bring my camera but here's some pictures I googled of the place..


its located off Jalan Hang Tuah near the Imbi monorail station and its 22 storey!! but rasanya the shops till tingkat 7 jer kot?? but the mall is super besar, mmg u need one whole day nak berjalan the whole mall....siapa yg pernah pergi Mangga 2 kat Jakarta tu, haa..mall ni ala2 itu laa..tapi lagi kemas n cantik (sbb baru lagi kot?)


selain daripada nak mengusha the place, my main purpose was also to find pjs for aqil, macam baju budak2 ni I prefer to buy not too expensive ones, esp yg nak bawak tido coz diorang pakai bukan lama pun kan the baju, so normally mmg akan beli baju aqil secara borong, before ni biasa pergi beli kat GM Mall, but this time saje nak cari kat sini, dah alang2 kan :)

but i found that kedai baju budak tak bnyk sgt lagi, not so many choices as GM yet, maybe sbb baru lagi kot..sbb bnyk kedai yg still kosong, i did manage to get some pjs for aqil but not so much at harga borong..i'll story mory kat bawah nnti ok.. :)


lots and lots of shops :)


kedai2 kat ctu already dah di kumpulkan ikut genre, klu tak silap ade 2 1/2 tingkat untuk ladies punya baju, 2 1/2 tingkat untuk kids, mens nyer 1 tingkat jer kot, then ade traditional wears and muslim wear kot tak silap, assecories...hmm..tak ingat sgt..sbb tak pergi pun semua tingkat..satu floor jer pun dh besar giler, pergi 1 floor ladies and 2 floors kids jer..tu pun dah melepek...

most of the kedai jual borong and boleh beli retail, ade gak kedai yg sombong tak bagi beli retail, pandang muka pun taknak bila tanya harga, quality ade shops yg biasa2 jer, mcm kat bukit bintang tu, ade yg high quality jugak, yg quality tu dont expect it to be really cheap laa sbb nama pun quality kan...but blouses yg harga rm150 kat luar boleh dapat rm100 ok laa kan, klu beli borong boleh dapat rm85 camtu..


what me n mom didnt expect is to get stuff for ourselves, tapi since it was super cheap klu beli borong, maka, tergoyah laa iman kami...hehe... most of the shops harga lebih kurang, but we went to this one shop P&H 3A-55 the prices mmg cheaper than the other store yg kitorang masuk, like 1 shop was selling the long cardi for rm25, kedai tu jual rm19 jer.. most of the baju were priced from rm15-rm35 SAHAJA!! syaratnya kene beli 6 pieces, but boleh campur2...we ended buying 12 pieces kot coz it was so damn cheap :)

basically klu nak pergi ni, p ngan kawan2 laa best, you can share2 and tong2 bila beli tu.. :)

and for the pjs i bought for Aqil,


as i mentioned, i didnt get these harga borong coz apparently, klu pjs ni nak borong kene beli 1 set yg ade 6 sizes, 2T-7T , baru dapat harga borong, but not so bad laa the price, rm30 per pair, actually, cari online boleh dapat rm28, but tambah tolak the postage cost, lebih kurang sama laa.. before this i bought the BabyGap tapi kain die nipis sket laa.. Holabebe ni much more quality and nampak lagi kemas laa finishing and kain die..thats why laa kot mahal sket dari yg baby gap tu, yg monkey2 tu i got for rm15 sbb clearance, the long sleeve pj rm30 per pair, short sleeve rm25 per pair and the tshirt tu rm50 for 3 pieces skali ngan gift box..cun eh...i love the tshirt sbb kain die mmg quality and rasanya boleh tahan lama kot.. i took 4T for aqil - biar besar sket boleh pakai lama :) heeee....


Holabebe size 3T


babygap size 4T


holabebe tshirt size 4T


honestly mmg suka sgt Holabebe nyer pjs, the graphics pun comel2... you can check out their website at http://www.holabebe.com.my/ 

and their selection of pjs Holabebe PJs

rasa nak pergi beli lagi jerr... :)



love,
aisyah samsudin









3 comments:

ieta said...

sangat suke this mall..

fariha said...

GM Mall tu ape?
sori,fariha bukan kaki shopping..
but ur blog byk info yg fariha suka.tqvm :)

aiesya said...

salam fariha :) thanks for dropping by, GM mall kat klang..dekat dengan area JJ bukit tinggi...if nak beli baju baby kat sana or mainan,bags ok laaa...most of the shops jualborong but boleh beli syrat kene beli 3 psang ke atas..Ade kedai 6.. depends :)

ieta, kannnnnnnnn!!!!! rase nak p lagi..