Sunday, August 21, 2011

coverage

* selingan sebelum mula  >>>  blog tgh dikemaskini, please bare with me if you see the background bertukar2....tgh cari yg fresh lagi menyejukkan mata gituwww... ;p *

*****

OK. kembali kepada tajuk asal. Coverage. hehehe.... raya dah nak dekat, baju on the way, kasut tak perlu, tudung belasah pakai ape yang ade, eyeshadow dah ade yg ku sayang...satgi tengok foundation dah nak habis daa....huh....better buy before raya right? satgi nak pakai masa raya tak cukuppp...

so now, in the hunt of looking for a new foundation..

Lets see.... should I buy something I've had before.....like these,


not enuf coverage - cepat giler dry up


Benefit PlaySticks - coverage cun giler ;)


Benefit Some Kind-a Gorgeous - Very natural - for day


Bobby Brown - cun and coverage quite ok..

clarins - Lisse Minute Instant Smooth - Pretty good coverage - love the texture and the after effect...


Chanel - The best I've had - coverage mmg cantik..it doesnt feel heavy wearing it...mmg paling cun antara semua :)


MAC - currently using now - coverage cantek but mine cam a bit on the yellow side so cam tak berapa nak puas hati..SA die tak betul ke ape pun tak tauuuu....hmmm....



OR

should I try something new ??....been wanting to try MUFE HD Foundation for quite some time now,  sbb baca the review mcm hebat giler this foundation.... i think it retails around rm140 ke rm160 camtu?


Should I?




hmmm......



love,
aisyah samsudin





4 comments:

F a i z a h ' s said...

mebi depends pada jenis kulit masing2 kan?mcm mine, lbh sesuai dgn foundation biasa2 je cam Silkygirl... mmg flawless n xberminyak... hehe :P just a sharing!

cik siti said...

fuyyohhh tukar background!!! *komen tade kne mngena dgn entry. maaf. ;p

aiesya said...

faizah, yg biasa pun pakai gak, but aisyah rase cam it doesnt last long and coverage not so, lagipun foundation is the only thing yg aisyah splurge and pakai yg betul2 boleh tahan at least 6 hours, yg lain pakai biasa2 jer :)

ena, tulaa...tgh try2 nak tuka jadi kemas n presentable.. :)

aiesya said...

owh faizah, yg MAC tu bukan ori, cop kat depan jer MAC, product die sebijik cam coastal scents, BHcosmetics, Manly, same product different brand :)